6.11.2008

Üzümlü Bademli Kek

MALZEMELER:
* 4-4,5 su bardağı un
* 1 poşet instant maya
* 200 gr. eritilmiş ve ılıtılmış margarin
* 1,5 çay bardağı toz şeker
* 1 su bardağı krema
* 4 yumurta
* 1 paket vanilya
* 1 limon kabuğu rendesi
* 3 yemek kaşığı limon suyu
* 1 tutam tuz
* 1 su bardağı öğütülmüş badem
* 1 su bardağı kuru üzüm

YAPILIŞI:
Unu eleyip maya ile karıştırın. Ayrı bir kapta erimiş margarin, şeker ve kremayı mikser ile 2 dakika çırpın. Yumurtaları, vanilyayı, limon kabuğu rendesini, limon suyunu ve tuzu ilave edip 1 dakika daha çırpın. Maya ile karıştırmış olduğunuz unu karışıma ilave edip 2 dakika çırpın. Öğütülmüş bademden 2 yemek kaşığı ayırarak kuru üzümle birlikte karışıma ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. 24 cm çapındaki ortası delik kek kalıbını yağlayıp, kalıbın içini ayırdığınız bademle kaplayın. Hazırladığınız kek hamurunu döküp üzerini düzeltin ve 160 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp, 10 dakika bekletin ve kalıbından çıkarın. Üzerini kırılmış bademle süsleyebilirsiniz.