7.11.2008

Ispanaklı Tartolet

MALZEMELER:
- Hamuru İçin:
* 2 su bardağı un
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 1 adet yumurta
* 1oo gr. margarin
* 2 yemek kaşığı yoğurt

- İç Harcı İçin:
* 500 gr. ıspanak
* 2 dal taze soğan
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber

- Beşamel Sos İçin:
* 2 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 2 su bardağı süt
* 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI:
Unu kabartma tozu ile karıştırıp eleyin. Yumurta, margarin ve yoğurdu ilave ederek yoğurun. Hamuru 12 eşit parçaya bölün ve her birini margarin ile yağlanmış tartolet kalıplarına yayın. fırın tepsisine sıralayıp 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar pişirin. Pişen hamurları fırandan çıkarıp soğumaya bırakın. Harcı için; ayıklanıp yıkanmış ıspanakları ve taze soğanı ince ince doğrayın. Geniş bir tavaya sıvı yağ, ıspanak, taze soğan ve tuzu alarak, ıspanak suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp karabiberi ilave edin. Beşamel sosu hazırlamak için; un ve sıvı yağı tencereye koyup kısık ateşte karıştırarak hafif pembeleşene kadar kavurun. Sütü azar azar ilave ederek topaklanmaması için sürekli karıştırın. Sütün tamamını ilave ettikten sonra 2-3 dakika kaynatıp ocaktan alın. Tartolet kalıplarının içine ıspanaklı harcı paylatırın. Üzerlerine beşamel sos koyarak 160 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Pişirmenin son 5 dakikasında tartoletlerin üzerlerine kaşar rendesi serperek sıcak fırında eritin. Fırından çıkararak hafif ılıtın ve kalıplarından çıkararak servis yapın.