3.11.2008

Kabaklı Dolama Börek

MALZEMELER:
* 3 adet hazır yufka
* 1 fincan sıvı yağ
* 1 fincan su
* 2 adet orta boy kabak
* 1/2 demet dereotu
* 1 adet yumurta
* 1 su bardağı lor peyniri
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı pul biber

YAPILIŞI:
Böreğin iç harcını hazırlamak için; kabakları rendenin iri tarafıyla rendeleyin ve suyunu sıkarak bir kaba alın. Üzerine lor peyniri, yumurta ve ince kıyılmış dereotunu ekleyerek çatalla iyice ezin. Son olarak tuz, karabiber ve pul biberi ilave ederek karıştırın. Diğer tarafta yufkanın birini tezgaha serin. Su ve sıvı yağı bir çatalla karıştırın ve fırçayla üzerine sürün. İkinci yufkayı da üzerine açarak tekrar yağlayın. Kabaklı harcın yarısını üzerine düzgünce yayın. Son yufkayı da en üste açarak kalan sosu sürün ve kabaklı harcı yayın. Yufkaları ucundan başlayarak sıkıca sarın ve folyoya sarın. Bu şekilde bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün folyoyu üzerinden çıkarıp 2 cm kalınlığında kesin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında en az 35 dakika pişirin.