2.11.2008

Sütlü Kadayıf Lokması

MALZEMELER:
* 1 adet yufka
* 500 gr. tel kadayıf
* 100 gr. margarin
* 1 su bardağı çekilmiş ceviz
* 1 tatlı kaşığı tarçın

- Şerbeti İçin:
* 3 su bardağı süt
* 2 su bardağı toz şeker

YAPILIŞI:
Yufkayı tezgaha serip üzerine tel kadayıfı düzgünce yayın. Eritilmiş ve soğutulmuş margarini kadayıfların üzerine dökün. Son olarak da cevizi ve tarçını serpip yufkayı sıkıca rulo yapın. Yaptığınız ruloyu ikişer parmak kalınlığında keserek çok az yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişrin. Bu sırada sütle şekeri karıştırarak kaynatın. Tatlılar fırından çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökün ve iyice çektirin.