2.11.2008

Portakallı Kereviz

Portakallı Kereviz

MALZEMELER:
* 4 adet kereviz
* 1 adet kuru soğan
* 2 adet patates
* 1 adet havuç
* 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
* 1 adet limonun suyu
* 1 su bardağı ılık su
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 2 adet kesme şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI:
Kerevizlerin kabuklarını soyup yıkayın. Her birini halka şeklinde kesip, ortadan dörde bölün ve limonlu suda bekletin. Patatesleri ve havucu da temizleyin. Patatesleri iri küpler şeklinde, havucu ise halka halka kesin. Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp kızdırdığınız zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Önce havucu ilave edip 5 dakika kadar çevirin. Ardından patates ve kerevizi de ekleyerek 10 dakika daha kavurun. Üzerine tuz, kesme şeker ve kerevizin yapraklarını ilave edin. Son olarak da portakal suyu, limon suyu ve suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin. Kereviz pişince geniş bir servis tabağına alarak soğutun. Servis yaparken üzerini kereviz yapraklarıyla süsleyin.