20.11.2008

Mandalinalı Kurabiye

MALZEMELER:
* 150 gr. margarin
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 4 adet mandalina
* Aldiği kadar un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 çay kaşığı tarçın
* Üzeri için pudra şekeri

YAPILIŞI:
Margarini eritip, ılıtın. Yoğurma kabına alın ve üzerine şekeri ilave edin. Mandalinaların kabuklarını rendeleyin ve içlerini robotta parçalayın. Yağ ve şekerin üzerine rendelenmiş kabukları ve ezilmiş mandalinaları ekleyip bir çırpma teli yardımıyla iyice çırpın. Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını karışıma eleyin ve yoğurun. Ele yapışmayan ve pürüzsüz bir hamur elde edin. Daha sonra caviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri çatlayana kadar pişirin. Kurabiyeler pişince fırından çıkarın ve ılınınca üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.