4.11.2008

Mantar Soslu Biftek

MALZEMELER:
* 8 parça biftek
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı parçalanmış biberiye

- Mantar Sos İçin:
* 200 gr. mantar
* 1 adet domates
* 1 adet kırmızı biber
* 2 adet çarliston biber
* 1 kutu çiğ krema
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI:
Biftekleri geniş bir kaseye alın ve üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber ve biberiyeyi ekleyerek iyice harmanlayın. Kasenin ağzını folyoyla kaplayıp buzdolabında 4-5 saat kadar bekletin. Sos için; mantarların kabuklarını soyup akan suda ovalayarak yıkayın ve kararmamaları için limonlu suda bekletin. Daha sonra ince ince dilimleyin. Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini de çıkararak ince şeritler şeklinde kesin. 1 yemek kaşığı zeytinyağını tavada zırdırın. Üzerine doğranmış mantarları ilave edip yüksek ateşte kavurun. Daha sonra domates ve biberleri ilave edip iyice soteleyin. Sebzeler sotelenince kremayı ve baharatları ekleyip bir taşım kaynatın. Kapağı kapalı olarak bekletin. Etleri pişirmek için geniş bir tavayı yüksek ateşte iyice kızdırın. Üzerine marine edilmiş biftekleri dizerek iki yüzü de iyice kızarana kadar pişrin. Etler pişince servis tabağına alın. Mantarlı sosu ılıtarak etlerin üzerine dökün. Pirinç pilavıyla birlikte servis yapabilirsiniz.