4.11.2008

Zeytin Ezmeli Simit

MALZEMELER:
* 1 paket margarin
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 yumurta
* 4 yemek kaşığı zeytin ezmesi
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 paket kabartma tozu
* Aldığı kadar un
* Susam

YAPILIŞI:
Margarini eritip soğutun ve geniş bir kaba alın. Üzerine sıvı yağ, yoğurt, yumurtanın sarısı, zeytin ezmesi, tuz ve şekeri ilave ederek iyice karıştırın. Kabartma tozunu ve unu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru 30 dakika kadar üzeri kapalı olarak bekletin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde uzatın ve simit şekli verin. Önce yumurtanın akına ardından da susama bulayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.