8.11.2008

Mısırlı Kereviz Salatası

MALZEMELER:
* 3 adet kereviz
* 2 adet patates
* 2 adet havuç
* 15 - 20 adet arpacık soğan
* 1 su bardağı konserve mısır
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 demet dereotu
* 2 adet limon suyu
* 2 su bardağı ılık su
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 2 adet kesme şeker

YAPILIŞI:
Kerevizleri soyup yıkayın. Küçük küpler şeklinde doğrayın ve kararmamaları için limonlu suda bekletin. Patatesleri ve havuçları da temizleyip küp küp doğrayın. Arpacık soğanları da ayıklayın. Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın ve soğanları ilave ederek renkleri dönene kadar kavurun. Sırasıyla havuç, patates ve kerevizleri de ekleyin. Tuz ve kesme şekeri ekleyerek kavurun. Suyu ve 1 limonun suyunu da ekleyip kapağı kapalı olarak pişirin. Yemek pişince suyunu süzdürerek geniş bir kaseye ya da servis tabağına alın. Mısırları ve diğer limonun suyunu ekleyip iyice harmanlayın. İnce kıyılmış dereotuyla süsleyerek ılık ya da soğuk olarak servis yapın.