9.11.2008

Sütlü Levrek

MALZEMELER:
* 2 adet levrek
* 2 su bardağı süt
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber

- Beşamel Sos İçin:
* 2 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 2 su bardağı süt
* 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* 1 tutam tuz
* 1 tutam karabiber
* 1 tutam muskat rendesi

YAPILIŞI:
Levrekleri temizleyip her birini dört eşit parçaya bölün. Balıkları tencereye alarak, süt ve baharatlarla birliklte haşlayın. Bu sırada beşamel sos için; un ve sıvı yağı bir tencereye alarak kısık ateşte un pembeleşene kadar kavurun. Sütü azar azar ilave ederek topaklanmaması için sürekli karıştırın. Sütün devamını ilave ettikten sonra 2-3 dakika kaynatın. Son olarak baharatlarını ve rende kaşarı ilave ederek karıştırın. Haşlanmış levrekleri ısıya dayanıklı bir fırın kabına dizin. Üzerine hazırladığınız beşamel sosu dökün ve 200 derece ısıtılmış fırında sosun üzeri kızarana kadar pişirin.