9.11.2008

Zeytinyağlı Pırasa

MALZEMELER:
* 1 kg. pırasa
* 1 adet kuru soğan
* 2 adet havuç
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 kahve fincanı pirinç
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 adet kesme şeker
* 1 limonun suyu

YAPILIŞI:
Pırasaları ve havuçları temizleyip yıkayın ve halka halka doğrayın. Kuru soğanı da yemeklik doğrayarak zeytinyağı ile birlikte tencereye alın. Harlı ateşte bir iki defa karıştırarak kavurun. Hacuçları ekleyerek kısık ateşe alın, 5 dakika da bu şekilde kavurun. Ardından pırasaları, tuzu ve şekeri ekleyerek, pırasalar sararana kadar fazla karıştırmadan kavurun. Limon suyunu ve üstünü geçecek kadar ılık su koyarak tencerenin kapağını kapatın. Pırasaların pişmesine yakın yıkanmış pirinci üzerine serpiştirin ve pişirmeye devam edin. Yemek piştikten sonra servis tabağına alarak soğumaya bırakın. Limon dilimleriyle üzerini süsleyerek servis yapın.