10.11.2008

Paçanga Böreği

MALZEMELER:
* 3 adet yufka
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çay bardağı su
* 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
* 1 adet havuç
* 10 dal ıspanak
* 15 dilim pastırma
* 1 adet yumurta

YAPILIŞI:
Ispanakları temizledikten sonra elinizle iri parçalar halinde koparın. Havucu temizleyip rendeleyin ve ıspanaklarla karıştırın. Yufkalardan birini tezgaha açın. Zeytinyağı ve suyu karıştırarak, bir kısmını fırça yardımıyla yufkanın üzerine sürün. Ispanaklı havuçlu karışımı üzerine yayın. Diğer yufkayı üzerine açarak zeytinyağlı karışımdan sürün ve pastırma dilimlerini dizin. Son yufkayı da en üste açarak kalan sosu sürün ve kaşar peyniri rendesini serpin. Yufkaların ucundan tutarak sıkıca sararak rulo yapın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alarak üzerine çırpılmış yumurtayı sürün. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Börek pişince fırından çıkararak soğumaya bırakın. Dilediğiniz büyüklükte dilimleyerek servis yapın.