10.11.2008

Soğan Çorbası

MALZEMELER:
* 1 kg. kuru soğan
* 3 yemek kaşığı margarin
* 1 yemek kaşığı un
* 8 su bardağı su
* 2 adet et suyu bulyon
* 5 dal maydanoz
* 10 tane top karabiber
* 1 tatlı kaşığı kuru kekik
* 3 adet karanfil
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 5 dilim bayat ekmek
* 1 tatlı kaşığı margarin

YAPILIŞI:
Soğanları temizledikten sonra küp şeklinde doğrayın. Geniş bir tencerede margarini eritip, soğanları kavurun. Üzerine unu ilave ederek kokusu çıkana kadar kavurun. Kaynar suyu ve bulyonları ilave ederek topaklanmaması için sürekli olarak karıştırın. Temiz beze bütün baharatları ve maydanozu koyarak ağzını iyice bağlayın ve tencerenin içine koyun. Kapağı kapalı olarak soğanlar pişene kadar kaynatın. Çorba pişince içinden baharatların olduğu bezi çıkarın. El blendırıyla soğanları püre haline getirin. Dilerseniz taneli olarak da servis yapabilirsiniz. Ekmekleri küp şeklinde kesip, fırında kurutun. Tavada 1 tatlı kaşığı margarini eritip, kuruyan ekmekleri kızgın yağda çekirin. Çorbayı servis yaparken kızarmış ekmeklerle süsleyin.