7.12.2008

Cevizli Lorlu Rulo Börek

MALZEMELER:
* 4 adet yufka
* 1 yumurtanın akı
* 1 kase lor peyniri
* 1 su bardağı çekilmiş ceviz
* 1/2 demet maydanoz

- Sosu İçin:
* 1 su bardağı süt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 yumurta

YAPILIŞI:
Süt, sıvı yağ ve yumurtayı bir kasede çırpın. İç harcı için lor peyniri, ceviz, ince kıyılmış maydanoz ve yumurtanın akını ayrı bir kasede iyice karıştırın. Tezgaha yufkalardan biri serin. Üzerine sos sürüp, ikinci yufkayı serin. Onun da üzerine sos sürün ve kenarlardan birini içe doğru katlayıp, tekrar sos sürün. Üzerine iç harcın yarısını yayın ve yanlarını sigara böreği sarar gibi katlayıp rulo yapın. Diğer iki yufka için de aynı işlemleri uygulayın. Rulo yaptığınız börekleri yarım saat kadar dinlendirdikten sonra iki parmak kalınlığında keserek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. önceden 170 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.