7.12.2008

Sebzeli Tavuk Sarma

MALZEMELER:
* 5 adet tavuk pirzola (dövülmüş)
* 1 adet pırasa
* 4 adet mantar
* 2 adet közlenmiş kırmızı biber
* 1/2 çay bardğı sıvı yağ
* tuz, karabiber
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 su bardağı su

YAPILIŞI:
Pırasayı ince ince kıyın ve tavada sıvı yağ ile soteleyin. Mantarları yıkayıp doğrayın ve pırasalara ilave edin. Az miktarda tuz ekleyip sotelemeye devam edin. Kırmızı biberi ince şeritler halinde kesin ve sotelenen sebzelere ekleyip, tavayı ocaktan alın. Pirzolalara tuz ve karabiber serpip, içlerini sebzelerle doldurun ve sarın. Isıya dayanıklı bir tepsiye dizin. Salçayı suda eritip tavukların üzerine dökün ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.