8.12.2008

Kremalı Mantarlı Levrek

MALZEMELER:
* 4 adet levrek
* 2 adet havuç
* 5-6 dal maydanoz
* 1 adet defne yaprağı
* 2 adet tane karabiber
* 1 adet kuru soğan
* 1 paket kremalı mantar çorbası
* 2 su bardağı kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI:
Levrekleri yıkayıp, yayvan bir tencereye dizin. Üzerine temizlenmiş ve iri parçalara bölünmüş havuçları, ortadan ikiye kesilmiş soğanı, maydanoz dallarını, defne yaprağını ve karabiberleri koyun. 4 su bardağı suyu da ilave ederek tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte balıkları pişirin. Balıklar pişince ısıya dayanıklı bir tepsiye süzerek balıkları dizin. Süzdüğünüz suyu ayrı bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Bir kasede çorbayı 1 çay bardağı suyla eritip, tencereye aktarın ve karıştırarak kaynatın. Sos hazır olunca tepsideki balıkların üzerine dökün. En üste de kaşar peyniri rendesi serpin ve 170 derecede ısıtılmış fırında peynir eriyene kadar bekletin. Sıcak olarak servis yapın.