22.12.2008

Elmalı Yağsız Kek

MALZEMELER:
* 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı un
* 2 yemek kaşığı kakao
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* ½ su bardağı çekilmiş ceviz içi
* 2 adet elma

YAPILIŞI:
Şekeri derin bir kaba koyup üzerine yumurtaları kırın ve iyice çırpın. Un, kabartma tozu, vanilya, tarçın ve kakaoyu ayrı bir kaba eleyin ve yumurtalı karışıma yavaş yavaş yedirin. Kabukları soyulmuş ve küçük küpler şeklinde doğranmış elmaları ve ceviz içini de ekleyerek karışımı son kez karıştırın. Önceden az yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün. 160 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Dilerseniz keki dondurma ile birlikte ılık olarak servis yapabilirsiniz.