22.12.2008

Kafkas Çorbası

MALZEMELER:
* 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
* 2 adet patates
* 1 adet kuru soğan
* 5-6 yaprak pazı
* 6-7 su bardağı su
* 1 adet tavuk bulyon
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 limonun suyu
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı kuru nane

YAPILIŞI:
Kırmızı mercimeği ayıklayıp yıkayın. Tencereye suyu koyup mercimeği ve tuzu ekleyerek kaynamaya bırakın. Diğer yandan patates ve kuru soğanı temizleyip iri iri doğrayın ve bulyonla birlikte tencereye ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak mercimeği pişirin. Mercimek pişip sebzeler yumuşayınca iri iri doğranmış pazı yapraklarını ilave edip bir taşım kaynatın. Daha sonra sebzeleri blendırdan geçirin ve limon suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatıp çorbayı dinlenmeye bırakın. Servis yapacağınız zaman tereyağını kızdırıp naneyi yakın ve çorbanın üzerine döküp karıştırın.