28.12.2008

Karışık Sebze Çorbası

MALZEMELER:
* 1 adet kuru soğan
* 1 adet patates
* 1 adet havuç
* 1 adet çarliston biber
* 1 çiçek brokoli
* 3-4 yaprak lahana
* 1 litre su
* 1/2 limonun suyu
* 1 adet tavuk bulyon
* yeteri kadar tuz

- Terbiyesi İçin:
* 1 yemek kaşığı margarin
* 1 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı su
* 1 çay kaşığı kimyon

YAPILIŞI:
Sebzelerin hepsini temizleyip küp şeklinde doğrayıp tencereye alın. Üzerine tuz, bulyon ve suyu ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Terbiyesi için ayrı bir tencerede margarini eritin. Unu ve salçayı kavurun. Süt ve suyu yavaş yavaş ilave ederek pürüzsüz bir kıvam elde edin. Son olarak da kimyonu ekleyip, bekletin. Sebzeler yumuşayınca el blendırından geçirin ve hazırladığınız terbiyeyi ekleyin. Son kez blendırdan geçirin ve limon suyunu ekleyerek bir taşım daha kaynatın.