10.12.2008

Ispanaklı Tavuk Çorbası

MALZEMELER:
* 2 adet tavuk göğsü
* 4 adet pırasa
* 1 adet kereviz
* 2 adet havuç
* 1 demet ıspanak
* 2 adet limon
* 1/2 demet dereotu
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 6-7 su bardağı su
* tuz, karabiber

YAPILIŞI:
Pırasaları ve kerevizi ayıklayıp küçük küçük kesin. Havuçları kazıyıp halka şeklinde kesin. Ispanak, dereotu ve limon hariç bütün malzemeleri tencereye alarak ağzı kapalı bir şekilde sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Tavuk etlerini çorbadan çıkarın ve ayıklanıp, yıkanmış ıspanak yapraklarını tencereye alıp, yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. Bu sırada tavuk etlerini lif lif ayırıp, dereotunu ince ince kıyın. Tenceredeki sebzeleri el mikseri ile pürüzsüz bir hale getirin. Tavuk etlerini ve kıyılmış dereotunu çorbaya ekleyip bir taşım daha kaynatın. Limon suyu ilave ederek servis yapın.