10.12.2008

Susamlı ve Ayçekirdekli Tuzlu Kekler

MALZEMELER:
* 2 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 50 gr margarin
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* 50 gr susam
* 50 gr ayıklanmış ayçekirdeği
* 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI:
Margarini eritip, ılıtın. Susam ve ayçekirdeğini teflon bir tavada yağsız olarak kavurun. Diğer tarafta, geniş bir kaba un, kabartma tozu ve tuzu eleyip harmanlayın. Margarin, sıvı yağ yumurtalar ve yoğurdu ilave ederek pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Kavrulmuş susam ve ayçekirdeğini ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. En son olark rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip, tekrar karıştırın. Karışımı yağlanmış ve unlanmış küçük kek kalıplarına ya da kağıt kalıplara dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.