13.12.2008

Mandalinalı Revani

MALZEMELER:
* 4 adet yumurta
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı irmik
* 2 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 mandalinanın rendelenmiş kabuğu

- Şerbeti İçin:
* 4 su bardağı toz şeker
* 4 su bardağı su
* 1/2 kg mandalinanın suyu

YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında ısıtılmış yumurtalarla toz şekeri mikserle iyice çırpın. Sıvı yağı ve irmiği ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu karışıma eleyin ve tekrar karıştırın. Son olarak mandalina kabuğu rendesini ilave edin ve yağlanmış unlanmış bir borcama dökün. 170 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Bu sırada bir tencereye şeker, su ve mandalina suyunu koyup kaynatın. Biri sıcak biri soğuk olmak üzere şerbeti tatlının üzerine dökün. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.