17.01.2009

Ballı Krep

MALZEMELER:
- Krep Hamuru İçin:
* 2 su bardağı süt
* 2 yumurta
* 1 su bardağı un
* bir fiske tuz
* sıvı yağ

- İçi İçin:
* 1 su bardağı bal
* 1 su bardağı iri çekilmiş fındık
* 2 yemek kaşığı margarin

YAPILIŞI:
Yumurtaları tuzla derin bir kapta çırpın. Sütü ve unu da ilave ederek boza kıvamında bir hamur elde edin. Tavayı kızdırıp az sıvı yağ ile yağlayın. Tavanın tam ortasına bir kepçe krep hamurundan dökün ve sallayarak tavayı kaplayın. İki tarafını da pişirin. Aynı işlemi hamur bitene kadar uygulayın. Ayrı bir tavada margarin, fındık ve balın yarısını 2 dakika kadar pişirin. Her bir krebin içine ballı harçtan sürün ve rulo yapın. Kalan balı da ruloların üzerlerine dökerek servis yapın.