17.01.2009

Beyaz Peynirli Poğaça

MALZEMELER:
* 100 gr. margarin
* 2 adet yumurta
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 1 paket kabartma tozu
* 3 su bardağı un
* çörek otu

- İç Harcı İçin:
* 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
* 1/2 demet kıyılmış maydanoz

YAPILIŞI:
Un ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz şeklinde açın. Yumurtalardan birinin sarısını ayırıp, beyazını ve diğer yumurtanın tamamını, sıvı yağı, yoğurdu ve oda sıcaklığında yumuşamış margarini ekleyip iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika kadar dinlendirin. Bu sırada içi için beyaz peynirle maydanozu karıştırın. Hamur dinlenince yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. İçini peynirli harçla doldurup kapatın ve elinizde yuvarlayarak şekil verin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzerine ayırmış olduğunuz yumurtanın sarısı sürün ve çörek otu serperek önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.