9.01.2009

Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Pastası

MALZEMELER:
* 1 poşet toz tavuk göğsü karışımı
* 2,5 su bardağı soğuk süt
* 1 yemek kaşığı margarin
* 1 poşet toz krem şanti
* 1/2 çay bardağı süt
* 1 poşet çikolata sosu
* 2 su bardağı süt
* 1 paket yulaflı bisküvi
* 1/2 çay bardağı süt

YAPILIŞI:
Bisküviyi robottan geçirerek toz haline getirin. 1/2 çay bardağı sütle karıştırıp hamur kıvamına getirin. Hafifçe ıslatılmış dikdörtgen bir borcama düzgünce yayıp buzdolabında bekletin. Tavuk göğsünü 2,5 su bardağı sütle karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca margarini ilave edip 3-4 dakika daha pişirin. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Diğer yandan da krem şantiyi 1/2 çay bardağı sütle çırpın. Soğuyan tavuk göğsüyle karıştırıp bisküvilerin üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında 1 saat bekletin. Son olarak çikolata sosunu da 2 su bardağı sütle pişirip pastanın üzerine dökün ve düzgünce yayın. Çikolata sosu soğuyunca 2-3 saat kadar buzdolabında bekletin ve dilimleyerek servis yapın.