8.01.2009

Fesleğenli Penne Makarna

MALZEMELER:
* 1 paket penne (kalem) makarna
* 1 paket dolmalık fıstık
* 1 demet taze fesleğen
* 3 diş sarımsak
* 1 avuç fındık içi
* 1/2 su bardağı zeytinyağı
* 1 kase küp şeklinde doğranmış beyaz beynir
* tuz, karabiber

YAPILIŞI:
Makarnayı az tuzlu ve az yağlı kaynar suda haşlayın. Süzün ve yıkamadan bir kenarda bekletin. Fesleğen yaprakları, sarımsak, zeytinyağı, tuz, karabiber ve fındık içini robottan geçirin. Hazırladığınız sosu makarna ile iyice karıştırın. Ayrı bir tavada dolmalık fıstıkları pembeleştirin ve makarnanın içine ilave edin. Servis yapacağınız tabağa alıp üzerini beyaz peynirle süsleyip servis yapın.