8.01.2009

Kıymalı Patates Çanakları

MALZEMELER:
* 5 adet iri boy patates
* kızartmak için sıvı yağ

- İç Harcı İçin:
* 300 gr. kıyma
* 1 adet kuru soğan
* 3 adet sarmısak
* 2 adet sivri biber
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 6-7 dal maydanoz
* tuz, karabiber

-Üzeri İçin:
* 1 adet domates
* 10 dilim kaşar peyniri

YAPILIŞI:
Patatesleri soyup ortadan ikiye bölün. İçlerini düzgün bir biçimde oyup kızgın yağda hem çanakları hem de kapaklarını kızartın. Fazla yağlarını almak için peçeteye çıkartın. Tencereye kıyma ve ince doğranmış soğanı koyup kavurun. Üzerine ince doğranmış biber ve salçayı ilave edip az miktarda sıcak su ekleyip 5 dakika daha kavurun. Son olarak kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Patates çanaklarını fırın tepsisine dizin. İçlerini hazırladığınız kıylmalı harçla doldurun. Üzerine kapakları ters olarak yerleştirin. Domates ince ince dilimleyip patates kapaklarının üzerine koyun. En üste de kaşar peyniri dilimlerini koyup. Servis yapmadan önce, kaşar peynirinin eriyip üzerinin kızarması için170 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika kadar bekletin. sıcak olarak servis yapın.