20.04.2009

Kaymak Dolgulu Muhallebili Ayva Tatlısı

MALZEMELER:
* 4 adet ayva
* 8 adet karanfil
* 8 yemek kaşığı kaymak
* 1 poşet toz şanti
* 1 su bardağı süt

- Muhallebisi İçin:
* 1/2 litre süt
* 8 yemek kaşığı toz şeker
* 5 yemek kaşığı un
* 1 tatlı kaşığı margarin

YAPILIŞI:
Ayvaları iyice yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesin. Çekirdek yataklarını temizleyip, ortalarına birer karanfil koyun. Daha sonra her bir yarım ayvayı önce yağlı kağıda ardından da alüminyum folyoya sarın. 250 dereceye ayarlı fırında ayvalar yumuşayana kadar pişirin. 1 su bardağı sütle toz şantiyi tarifine göre hazırlayıp, buzdolabında bekletin. Muhallebi için gerekli olan sütün yarısını bir tencereye alıp üzerine toz şekeri ilave edin. Kısık ateşte şekeri eritin. Kalan sütü de geniş bir kaseye alarak unla birlikte iyice çırpın. Şeker eriyince topaklanmaması için sürekli karıştırarak, unlu sütü bu tencereye dökün. Muhallebi kaynayana kadar sürekli olarak karıştırın. Kaynamaya başlayınca içine margarini koyup iyice yedirin. Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra soğuması için mikserle çırpın. Soğuyan muhallebiye hazırladığınız krem şantiyi ekleyip öırpmaya devam edin. Pişen ayvaların kağıtlarını soyun ve karanfillerini alın. Bir borcama yerleştirerek ortalarına birer yemek kaşığı kaymak koyun. Hazırladığınız şantili muhallebiyi döküp üzerini düzeltin. Oda ısısına gelince 2-3 saat kadar buzdolabında bekletin. Üzerini tarçınla süsleyerek servis yapabilirsiniz.