21.04.2009

Köri Soslu Sebzeli Tavuk

MALZEMELER:
* 3 adet tavuk göğsü
* 10 adet bürüksel lahanası
* 1 adet büyük boy havuç
* 1 adet orta boy kabak
* 1 adet kuru soğan
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı köri
* 1 tatlı kaşığı tuz
* yeteri kadar su

YAPILIŞI:
Tavuk göğüslerini kuş başı doğrayın. Soğanları yarım ay şeklinde, bürüksel lahanalarını da ortadan ikiye kesin. Kabak ve havucu temizleyip ince uzun çubuklar şeklinde doğrayın. Geniş bir tencerede zeytinyağını kızdırın ve içine sırasıyla soğan, bürüksel lahanası, havuç ve kabağı ilave edin. Her bir sebzeyi ekledikten sonra 2-3 dakika kadar soteleyin. Bütün sebzeler sotelenince köri ve tuzu ekleyip sotelemeye devam edin. Körinin kokusu çıkınca doğradığınız tavukları ilave edin ve tavuklar suyunu salıp çekene kadar harlı ateşte pişirin. 1 su bardağı kadar sıcak su koyun ve tencerenin kapağını kapatarak tavukları 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.