21.04.2009

Tepside Kaşarlı Dalyan Köfte

MALZEMELER:
* 1 kg. kıyma
* 1 adet kuru soğan
* 2 diş sarımsak
* 2 adet yumurta
* 2 yemek kaşığı un
* 1 çay kaşığı karbonat
* 1 çay bardağı su
* tuz, karabiber, kimyon
* 1 su bardağı konserve garnitür
* 4 adet haşlanmış yumurta
* 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* 1 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı salça

YAPILIŞI:
Köfteyi yapacağınız geniş bir kaseye kıyma, rendelenmiş soğan, küçük küçük doğranmış sarımsak, yumurtalar, un, karbonat, baharatlar ve suyu koyun. Bütün malzemeleri 5 dadika kadar yoğurun ve buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. Bu sırada haşlanmış yumurtaları soyup dilimleyin ve garnitürü yıkayın. Köfteyi pişireceğiniz tepsiyi yağlayın ve hazırladığınız harcın yarısını düzgünce yayın. Üzerine garnitürü yayıp elinizle hafifçe bastırın. Dilimlediğiniz yumurtaları dizip kaşar peyniri rendesini serpin ve kalan harçla üzerini kapatın. 1 su bardağı suda salçayı eritip köftenin üzerine dökün. Tepsiyi önce yağlı kağıtla daha sonra da folyoyla kaplayın. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırının alt katında pişrin. Sıcak olarak servis yapın.